Search

TIPS WAJIB DI STESEN MINYAK !

Korang mesti akan pergi stesen minyak kan?


Tak kira la nak buat apa. Isi minyak ke, nak throw big water ke, small water ke, beli rokok ke, sebab stesen minyak adalah salah satu tempat yang berisiko tinggi terjadinya kebakaran.





Disini kita nak kongsi 3 tips wajib kita buat apabila kita berada di stesen minyak supaya sentiasa dilindungi dan berjaga-jaga.


  1. Mata hendaklah sentiasa pantau aktiviti di kawasan tersebut. Maksudnya, pantau jika ada sebarang kejadian pelik (percikan api, penggunaan telephone atau sebagainya) – ALERT.

  2. Perhatikan dimana letaknya ALAT PEMADAM API kepunyaan stesen itu. Senang jika berlaku kebakaran kecil.

  3. Tahu dimana letaknya EMERGENCY BUTTON di pump.





Semua tips diatas boleh digunapakai jika api masih kecil. Bukan dah besar baru nak buat.

Jangan lupa berdoa kat ALLAH SWT supaya sentiasa dilindungi dan bertawakal. Kalau ada pemadam api sekalipun, kalau ALLAH SWT kata akan terjadi, maka terjadi lah ia. Yang penting, persediaan dalam kereta dan rumah. Jika belum ada buat apa-apa persediaan, pastikan anda bersiap sekarang.







#SayangiMalaysia #TheBestFireExtinguisherMalaysiaSupplierInMalaysia #TheBestSuppliersFireExtinguisherMalaysia #FireExtinguishersMalaysia #FireCompetentMalaysia #AlatPemadamApiMalaysia #PortableFireExtinguishers #FireExtinguishersEquipment

25 views

OUR MISSION

providing a quality, fast and flexible services to meet customers level of satiscaftion.

HEADQUARTERS

BRANCH

Negeri Sembilan

No 2, Bangunan Kedai

Taman Serting Jaya

72100 Bahau, Negeri Sembilan.

P +60 64541987

Melaka

Taman Tasik Utama,

Ayer Keroh, Melaka.

P +60 132419000

Selangor

Bandar Banting Baru,

Banting, Selangor.

P +60 146050098

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

STAY CONNECTED

Johor

Horizon Hills,

Iskandar Puteri,Johor

P +60 72300045

E MAIL

SHORTCUTS