Search

TINDAKAN PANTAS BOMBA BERJAYA ELAK KEBAKARAN LEBIH TERUK DI KAMPUNG SEMBULAN BARUKOTA KINABALU: Tindakan pantas dan kecekapan anggota bomba berjaya mengekang api daripada memusnahkan lebih banyak rumah dalam kebakaran di Lorong 12, Kampung Sembulan Baru, di sini malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.30 malam itu, sebanyak empat buah rumah musnah dan tiada kemalangan jiwa dilaporkan apabila semua penghuni sempat melarikan diri ketika api sedang marak.

Ketua Zon I, Kota Kinabalu, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah, Penguasa Kanan Bomba Hamsa Isnurdini berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan jam 11.32 malam dan lapan jentera dengan kekuatan 39 anggota daripada Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Kinabalu, Lintas dan Penampang, dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Sebaik tiba di lokasi, beberapa buah rumah terbakar dan pasukan bomba kemudian melakukan pemadaman untuk mengelak api merebak ke rumah berdekatan kerana jarak antara rumah terlalu dekat.

“Pasukan bomba berjaya mengawal api daripada merebak jam 11.55 malam dan kebakaran memusnahkan empat buah rumah,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

11 views0 comments

Recent Posts

See All

OUR MISSION

providing a quality, fast and flexible services to meet customers level of satiscaftion.

HEADQUARTERS

BRANCH

Negeri Sembilan

No 2, Bangunan Kedai

Taman Serting Jaya

72100 Bahau, Negeri Sembilan.

P +60 64541987

Selangor

Bandar Banting Baru,

Banting, Selangor.

P +60 146050098

Melaka

Taman Tasik Utama,

Ayer Keroh, Melaka.

P +60 132419000

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

STAY CONNECTED

Johor

Horizon Hills,

Iskandar Puteri,Johor

P +60 72300045

E MAIL

SHORTCUTS