top of page

Pastikan Penggera Kebakaran Anda BerfungsiDalam kes kecemasan kebakaran, anda tidak mahu mengalami penggera kebakaran dan penggera asap yang tidak berfungsi. Penggera kebakaran dan penggera asap perlu diletakkan di setiap peringkat perniagaan anda, termasuk ruang bawah tanah. Sistem perlindungan kebakaran terbaik adalah sistem amaran awal yang saling berkaitan (penggera asap dan penggera kebakaran).


Sistem perlindungan kebakaran yang saling terhubung kedengaran bersama untuk memastikan semua penghuni bangunan diperingatkan bahawa kecemasan kebakaran berlaku.


 

Kenapa perniagaan anda mempunyai penggera asap dan penggera kebakaran?

Penggera asap dan penggera kebakaran mungkin merupakan cara terbaik untuk memberi amaran kepada orang ramai dengan segera kecemasan kebakaran. Ia hanya mengambil masa beberapa minit untuk api kecil untuk berubah menjadi marak. Ia juga penting untuk mengetahui bahawa asap menyebabkan sebahagian besar kebakaran maut.


Asap atau pendengaran api tidak mencukupi amaran awal untuk membantu orang dalam usaha pemindahan. Penggera asap dan penggera kebakaran akan serta-merta terdengar apabila ada risiko kebakaran yang berpotensi hadir. Pengesanan awal meningkatkan masa pemindahan dan mengurangkan kehilangan nyawa serta kerosakan harta.

 


Berapa kerapkah saya menguji penggera asap dan penggera kebakaran?

Penggera asap komersial dan penggera kebakaran perlu diperiksa dan diuji sekurang-kurangnya sebulan sekali. Penggera asap dan sistem penggera kebakaran yang saling berkaitan harus diganti setiap 8 hingga 10 tahun untuk memastikan garis panduan keselamatan terkini. Dokumen masa pembelian sistem perlindungan kebakaran anda untuk memastikan penggantian unit membantu apabila perlu.


321 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page