top of page

Kepentingan Keselamatan Kebakaran

Updated: Feb 19, 2019
Sekiranya kecemasan kebakaran berkembang, anda bersedia untuk menyelamatkan nyawa, serta harta anda? Jika anda tidak pasti bagaimana anda akan memberi amaran kepada orang semasa kecemasan kebakaran, anda memerlukan Sistem Pemberitahuan Massa. Artikel ini akan memberi anda maklumat bagaimana untuk melaksanakan perlindungan kebakaran perkhidmatan penuh dengan Sistem Pemberitahuan Massa.


Aspek yang paling penting dalam Sistem Pemberitahuan Massa ialah penggera kebakaran dan sistem pemindahan. Kedua-duanya perlu mempunyai antara muka pemberitahuan respons kritikal. Sistem Pemberitahuan Massa menghantar mesej teks, peringatan telefon dan email untuk memberi amaran kepada orang bahawa kebakaran telah berlaku dan mengambil langkah berjaga-jaga untuk keselamatan seperti pemindahan. Teknologi maklumat (IT) digunakan untuk membolehkan orang memberi respons dengan cepat dan selamat kepada kecemasan. Jika anda bimbang bahawa Sistem Pemberitahuan Massa akan sangat mahal, anda tidak perlu mengembangkan liputan insurans anda untuk memasang atau menyelenggara Sistem Pemberitahuan Massa.Bagaimanakah Sistem Pemberitahuan Massa Bekerja?


Sistem Pemberitahuan Massa termasuk pelan pemindahan api teratur yang dicetuskan oleh panel seperti Unit Kawalan Autonomi (ACU) dan panel jauh yang dikenali sebagai Konsol Operasi Tempatan (LOC). Semua panel mempunyai sistem penyempurnaan lengkap dan kawalan sistem pemindahan. Sistem ini digabungkan untuk membentuk sistem amaran massa.


Kebakaran sentiasa mungkin terjadi, di mana sahaja, di mana-mana tempat, bila-bila masa. Ia perlu sentiasa bersedia dan mempunyai rancangan untuk pemindahan. Sistem Pemberitahuan Massa boleh menjadi dan tetap disediakan untuk kecemasan kebakaran.1,052 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page