top of page

Kenapa Setiap Perniagaan Perlu Sistem Penggera Kebakaran KomersialMemandangkan api yang merosakkan sering dapat dielakkan, melabur dalam sistem penggera kebakaran komersial boleh melakukan keajaiban untuk sebarang perniagaan. Berdasarkan statistik, ternyata kebanyakan kebakaran yang mengakibatkan kerosakan teruk kepada bangunan berlaku pada waktu jam ketika pekerja tidak berada di premis. Masa puncak untuk kebakaran komersial adalah pada waktu malam dan hujung minggu. Walau bagaimanapun, statistik juga menunjukkan bahawa kebanyakan kebakaran berlaku semasa waktu siang ketika pekerja hadir dan di tempat. Kesimpulannya ialah kerosakan dari kebakaran besar dengan cepat dapat mengurangkan apabila terdapat campur tangan pekerja.


Perlindungan Kebakaran Kritikal Diperlukan

Pada siang hari, waktu perniagaan, perniagaan komersial benar-benar boleh mendapat manfaat daripada pemadam kebakaran. Sama pentingnya dengan pemadam kebakaran yang ada di dalam sebuah kemudahan, adalah penting bahawa pekerja memahami bagaimana menggunakan alat pemadam api sekiranya berlaku situasi kecemasan kebakaran. Hanya dengan melihat statistik, kerana tiada siapa yang berada di sekeliling ketika kebakaran boleh meledakkan yang paling malapetaka, mempunyai sistem pemercik kebakaran yang dipasang dan berfungsi dengan baik boleh melakukan keajaiban untuk membantu melindungi dan menyelamatkan perniagaan anda.


Hubungi Jabatan Bomba Tempatan untuk Tetap Selamat

Sebagai pemilik perniagaan, anda ingin memastikan perlindungan dan keselamatan kepada semua pekerja anda. Melangkaui jabatan bomba tempatan dan pihak berkuasa lain boleh memberi anda satu kaki jika berlaku kebakaran dalam perniagaan anda. Dengan melabur dalam pemadam kebakaran yang betul dan memastikan sistem penggera kebakaran dan sistem pemercik kebakaran anda terpasang dan dikekalkan dengan betul, kecemasan kebakaran tidak akan menjejaskan perniagaan anda secara drastik.


Aksesori Dan Ciri-ciri Yang Tersedia

Sistem penggera kebakaran untuk bangunan komersial sama ada mempunyai sistem komunikasi 1 atau 2 arah, pintu kecemasan, dan keupayaan mengimbas semula lif. Dimaklumkan mengenai pelbagai pilihan yang ada boleh memberikan pemilik perniagaan dengan sistem yang sesuai yang disesuaikan dengan keperluan khusus mereka.152 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page