Search

Kenapa Kita Perlu Tahu Bagaimana Menggunakan Alat Pemadam Api Mudah Alih?Apabila ia berkaitan dengan keselamatan kebakaran komersial, pemadam kebakaran mudah alih adalah keperluan. Kebakaran boleh bermula pada bila-bila masa dan mengetahui apa yang perlu dilakukan pada peringkat awal kebakaran boleh menjadi perbezaan antara kehidupan dan kematian. Dengan pemadam kebakaran mudah alih yang betul dan latihan latihan yang betul, pekerja boleh bersedia untuk mengambil kebakaran kecil.


Apakah pemadam kebakaran terbaik untuk membeli untuk bangunan komersil? Semuanya bergantung pada bahan-bahan yang disimpan dan digunakan pada perniagaan.Terdapat tiga jenis pemadam api mudah alih:

1. Pemadam api jenis untuk mengeluarkan bahan api dari kayu, kain, kertas, getah dan plastik.

2. B - jenis pemadam api untuk mengambil api yang dinyalakan oleh cecair mudah terbakar: petrol, minyak tanah, cat minyak, atau minyak dapur.

3. C - jenis pemadam api untuk mengambil kebakaran elektrik.Bagaimana anda mengendalikan pemadam kebakaran mudah alih?

Operasi pemadam api mudah alih agak mudah. Peranti yang mesra pengguna hanya mengambil gerakan, matlamat, dan pergerakan / gerakan menyapu. Seseorang mesti tarik pin pengunci untuk menggunakan mana-mana jenis pemadam api. Seterusnya, seseorang harus mensasarkan pangkalan api. Akhirnya, seseorang mesti memegang pemegang pemadam api dan menyapu di atas semua kawasan yang terbakar.Di mana pemadam api mudah alih akan disimpan?

Kawasan penyimpanan untuk pemadam kebakaran mudah alih adalah saranan pengilang. Pekerja harus dilatih dalam kelas nyalaan khusus yang dapat mereka hadapi semasa kebakaran tempat kerja. Biarkan mereka berlatih dengan menggunakan pemadam kebakaran mudah alih secara tetap.

Untuk kebakaran Kelas A, pemadam kebakaran mudah alih hendaklah berada di 75 kaki atau kurang dari pekerja semasa tugas kerja. Untuk kebakaran Kelas B, jarak perjalanan untuk pekerja hendaklah 50 kaki atau kurang.Berikut adalah pemadam kebakaran mudah alih biasa:

  • Pemadam Air Tekanan Udara

  • Pemadam Karbon Dioksida

  • Pemadam Kimia Kering

  • Pemadam Pelbagai Tujuan#sayangimalaysia #thebestfireextinguishermalaysiasupplierinmalaysia #thebestsuppliersfireextinguishermalaysia #fireextinguishersmalaysia #firecompetentmalaysia #alatpemadamapimalaysia #portablefireextinguishers #fireextinguishersequipment

50 views

OUR MISSION

providing a quality, fast and flexible services to meet customers level of satiscaftion.

HEADQUARTERS

BRANCH

Negeri Sembilan

No 2, Bangunan Kedai

Taman Serting Jaya

72100 Bahau, Negeri Sembilan.

P +60 64541987

Melaka

Taman Tasik Utama,

Ayer Keroh, Melaka.

P +60 132419000

Selangor

Bandar Banting Baru,

Banting, Selangor.

P +60 146050098

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

STAY CONNECTED

Johor

Horizon Hills,

Iskandar Puteri,Johor

P +60 72300045

E MAIL

SHORTCUTS