top of page

Kenali Pembekal Alat Pemadam Api Yang Competent

Updated: Jan 10, 2019


Pada masa sekarang, alat pemadam api tidak hanya diletakkan di premis-premis perniagaan ataupun di syarikat-syarikat malahan ianya turut diletakkan di rumah. Ini adalah sebagai satu langkah berjaga-jaga sekiranya terjadi kebakaran di rumah. Terdapat pelbagai jenis alat pemadam api yang boleh didapati dipasaran dengan mudah dan pada harga yang berpatutan, tidak lagi seperti dulu kala. Kini, kalau anda tidak mempunyai masa atau mempunyai kekangan untuk ke kedai, anda hanya perlu melayari internet melalui telefon pintar ataupun menggunakan komputer anda untuk mencari pembekal alat pemadam api.


Sebelum anda melakukan sebarang transaksi atas talian, pastikan terlebih dahulu syarikat pembekal alat pemadam api tersebut adalah sebuah syarikat yang telah berdaftar di bawah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia. Mudah sahaja, anda boleh layari laman web kami https://www.zurithsafety.com.my/ atau Facebook kami https://web.facebook.com/zurithsafety/ .


Seelok-eloknya sebelum anda membeli alat pemadam api, dinasihatkan terlebih dahulu untuk mempelajari cara menggunakannya dengan betul dan selamat. Ini bagi memastikan tiada kemalangan yang mungkin terjadi sekiranya anda secara tiba-tiba perlu untuk menggunakan alat pemadam api tersebut. Selain itu, anda juga perlu memastikan anda tahu cara-cara asas penjagaan alat pemadam api, anda boleh mendapatkan maklumat ini daripada pembekal alat pemadam api itu sendiri. Ianya penting bagi mengelakkan alat pemadam api tersebut daripada mengalami sebarang kerosakan atau tidak berfungsi dengan baik ketika sedang hendak digunakan dan sekaligus akan menyebabkan kerugian kepada diri anda sendiri.


691 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page