top of page

Kelebihan Sistem Penindasan Kebakaran (Fire Suppression System)Adakah anda percaya sistem perlindungan kebakaran anda tidak berkesan atau sukar digunakan? Anda boleh membuat ruang komersil yang lebih selamat dengan menggunakan penyelesaian penindasan kebakaran yang berkesan dan mudah digunakan untuk kemudahan anda. Tidak kira jika anda memerlukan sistem penindasan kebakaran yang inovatif atau perlu menggantikan sistem penindasan kebakaran yang sudah lama anda boleh mempunyai reka bentuk peralatan dan peralatan perlindungan kebakaran profesional dan memasang sistem pemadaman kebakaran yang disesuaikan untuk memenuhi keperluan aplikasi perniagaan anda.


Sistem penindasan kebakaran agen bersih adalah sistem penindasan kebakaran yang paling berkualiti dan paling boleh dipercayai untuk kemudahan anda apabila anda tidak boleh merosakkan kerosakan air penyiram. Sistem pemadaman kebakaran jenis ini akan meninggalkan sama sekali tiada pelepasan gas atau residu sekiranya berlaku kecemasan kebakaran. Anda tidak boleh menjamin sama dengan penyiram kebakaran automatik dan sistem perlindungan kebakaran yang lain.


Sistem penindasan kebakaran yang disepadukan dengan sistem perlindungan kebakaran standard seperti penyiram dan penggera kebakaran boleh mengurangkan risiko kehilangan nyawa anda sebanyak 82 peratus dan kehilangan harta sebanyak 71 peratus dalam sebarang jenis kebakaran komersial.


 

Berikut adalah senarai ruang yang diduduki di mana sistem penindasan kebakaran adalah penting untuk kehidupan dan keselamatan harta:


• Pusat Data

• Kemudahan perubatan

• Sistem telekomunikasiSalah satu sistem penindasan kebakaran yang paling dalam adalah sistem pemecatan api FM200. Sistem pemadaman kebakaran ini tidak menggunakan air untuk menyediakan perlindungan kebakaran dan ia sangat selamat digunakan untuk apa-apa ruang yang diduduki saiz (selagi reka bentuk sistem penindasan kebakaran adalah betul). FM200 menyediakan perlindungan kebakaran dengan menghapuskan radikal bayaran dan haba dari kebakaran. Ingat, kebakaran memerlukan oksigen, haba dan bahan bakar untuk mengekalkannya.431 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page