top of page

Jenis-jenis Produk Perlindungan KebakaranWalaupun kebanyakan bangunan komersial termasuk pemercik kebakaran dan sistem penggera asap untuk melindungi penghuni mereka, pemilik bangunan percaya bahawa sistem itu sudah mencukupi. Walau bagaimanapun, sistem pemercik dan penggera asap digunakan terutamanya untuk membantu dalam kebakaran besar-besaran. Sistem pemercik mungkin tidak boleh dicetuskan dengan serta-merta sekiranya api kecil atau kesan ke atas seseorang. Kerana kebakaran berskala kecil boleh berlaku dalam bangunan komersial pada bila-bila masa, adalah penting bagi majikan untuk mempunyai produk perlindungan kebakaran di tangan sepanjang masa. Produk perlindungan kebakaran dapat membantu melindungi terhadap kebakaran komersial pada skala yang lebih kecil. Apabila digunakan bersempena dengan sistem pemercik dan asap, bangunan dan penghuni anda akan dilindungi dengan baik daripada kebakaran komersial.Mengenai Produk Perlindungan Kebakaran

Dengan produk perlindungan kebakaran yang berbeza untuk dipilih, sukar untuk mengetahui produk mana yang terbaik untuk bangunan komersial anda. Berikut adalah senarai produk perlindungan kebakaran yang berpotensi:


  • Kabinet Keselamatan- Jika syarikat anda menggunakan bahan atau cecair mudah terbakar, penyimpanan adalah penting apabila cuba menghalang kebakaran komersial. Menyimpan bahan-bahan dan cecair mudah terbakar dalam kabinet keselamatan akan membantu menghalang bahan-bahan ini daripada membakar. Kabinet keselamatan ini dicipta untuk melindungi bahan-bahan mudah terbakar dari haba dan bahan lain untuk mencegah kebakaran daripada berlaku.

  • Blanket Kebakaran - Selimut api boleh digunakan untuk memadamkan kebakaran kecil atau pakaian yang telah terbakar. Selimut ini dibuat dengan bahan pelindung api untuk membantu ia bekerja sebagai bahan yang menyala daripada menangkap api sendiri.

  • Kit Pertolongan Cemas - Kit pertolongan cemas adalah mesti ada dalam mana-mana perniagaan atau rumah. Kit pertolongan cemas boleh membantu dalam situasi terbakar kecil bersama dengan beberapa kecederaan kecil yang tidak memerlukan perhatian perubatan.

  • Tanda Keselamatan - Produk perlindungan kebakaran juga termasuk papan tanda keselamatan yang digunakan untuk memberi amaran dan mendidik mereka di bangunan komersial. Tanda-tanda ini dapat memberi perhatian kepada penghuni tentang cara mengendalikan bahan mudah terbakar atau berhati-hati dan kami berhati-hati di sekitar bahan-bahan ini.


170 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page