5 Tips Yang Anda Perlu Tahu Tentang Keselamatan "Cord" Elektrik.
Di samping perlu disimpan dari penglihatan, kord elektrik perlu disimpan dari underfoot (untuk mengelakkan tripping), dan kord elektrik harus disimpan dalam keadaan baik supaya mereka tidak menjadi bahaya kebakaran.Berikut adalah beberapa perkara yang anda perlu tahu tentang keselamatan tali elektrik:


1) Simpan tali yang tidak dilindungi keluar dari laluan lalu lintas kaki dan perabot untuk mengelakkan fraying, terlalu panas, dan tersadung.
2) Jangan sekali-kali meletakkan tali di bawah permaidani. Ia menghalang kord daripada melepaskan habanya dan boleh membawa kepada kebakaran.3) Pastikan tidak ada kesan atau tekanan pada tali elektrik dan jangan paksa tali tersebut ke dalam ruang kecil atau di belakang perabot. Dari masa ke masa ini boleh membawa kepada pecahan penebat kord. Apabila menggunakan peranti menggabungkan kord seperti Penyambung Kabel atau bungkus wayar lingkaran plastik, elakkan merangkak terlalu banyak tali bersama-sama. Pastikan ia longgar.4) Jangan gunakan staples atau kuku untuk melampirkan kord atau penyambung tali elektrik ke permukaan, seperti papan dasar atau dinding. Ini kerana ia boleh menyebabkan penebat dan mencipta kejutan atau bahaya kebakaran.5) Jangan bebankan outlet atau kord sambungan dengan terlalu banyak peralatan, atau perkakas dengan wattage yang terlalu banyak seperti pemanas ruang, ketuhar gelombang mikro .Semak kapasiti maksimum kord sambungan, dan pastikan anda tidak menggunakannya melebihi kapasiti yang telah di tetapkan.#fire#firefighting#firesolution#fireuae#fireservice#firealarm#firedetection#firehose#fireextinguisher#firesystem#firesprinklers#firehydrant#fireawareness#fireextinguisherservice#pemadamapi#servispemadamapi#kebakaran#alatpenggerakebakaran6 views0 comments

OUR MISSION

providing a quality, fast and flexible services to meet customers level of satiscaftion.

HEADQUARTERS

BRANCH

Negeri Sembilan

No 2, Bangunan Kedai

Taman Serting Jaya

72100 Bahau, Negeri Sembilan.

P +60 64541987

Selangor

Bandar Banting Baru,

Banting, Selangor.

P +60 146050098

Melaka

Taman Tasik Utama,

Ayer Keroh, Melaka.

P +60 132419000

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

STAY CONNECTED

Johor

Horizon Hills,

Iskandar Puteri,Johor

P +60 72300045

E MAIL

SHORTCUTS